Ти си тук
Начало > „Библиотеката на Въглен връх“ не е обичайната тиха сграда, пълна с книги…

„Библиотеката на Въглен връх“ не е обичайната тиха сграда, пълна с книги…

„Библиотеката на Въглен връх“ не е обичайната тиха сграда, пълна с книги

Една от най-иновативните истории от последните години!

Hoвата книга на издателство „Deja Book“ ще ви разкаже чудноватата история на една библиотека, в която са скрити всички тайни на Вселената.

Библиотеката на Въглен връх не е обичайната тиха сграда, пълна с книги. Действително, книги има в изобилие, но едновременно с това тя е и проход към друго, по-висше измерение. Създадена е от Бащата – всемогъщ и тайнствен, тoй е най-близкото до бог същество на планетата, преборил се преди хилядолетия за правото да властва над нея. Хората са правили опити да му се опълчат в миналото – като някогашния американски президент Ле Мей, осмелил се да атакува отчаяно Библиотеката, заради което бива изтрит от историята и заменен с друг, по-сговорчив държавен глава. Ала в днешно време нещо страхотно се е объркало. Бащата е безследно изчезнал. Сградата е заключена зад непробиваем магически щит. В негово отсъствие претендентите за властта му се раздвижват, а неговите „ученици“ – дванайсетте му осиновени деца – трябва бързо да разберат какво се случва. Някой се е разбунтувал срещу властта на Бащата… а това може да означава само край на света такъв, какъвто го познаваме. Слънцето угасва. Войната на библиотекарите започва…

„Библиотеката на Въглен връх“ не е обичайната тиха сграда, пълна с книги...
„Библиотеката на Въглен връх“ не е обичайната тиха сграда, пълна с книги…

Многопластов, но обезоръжаващо увлекателен, сюжетът на бестселъра „Библиотеката на Въглен връх“ трудно може да бъде сравнен с този на книга, която вече сте чели. От диалога и персонажите до конфликтите и развръзката – всеки един от елементите вътре е в ненатрапчива симбиоза с останалите, за да оформят всички заедно една от най-иновативните истории от последните години. При все оригиналността и отличимия стил на американския писател Скот Хокинс, в атмосферата и реализацията се усеща някакъв особен, съвършено сработващ микс между най-силните произведения на Нийл Геймън и тези на Александър Дюма – толкова добре си сътрудничат отдавна доказалите се и наложени жанрови архетипи с по-модерните и революционни прийоми на популярната литература, че паралелът е едновременно удивителен и доставящ несравнимо удоволствие.

Скот Хокинс
Скот Хокинс

Хокинс следва и завършва компютърни науки, а по професия е софтуерен инженер. Хобитата му обаче включват четене и кино, а богатата му книжно-филмова култура несъмнено е повлияла ползотворно при написването на „Библиотеката на Въглен връх“, която е и негов художествен дебют. Не е случайно, че отзивите на Запад определиха писателя като едно от обещаващите нови имена в областта на фантастиката, хоръра и фентъзито, а следващата му творба отсега се чака с истерично нетърпение.

Библиотеката на Въглен връх

Зaпoвядaйтe в Библиoтeĸaтa нa Bъглeн вpъx. Aĸo тъpcитe ĸниги cъc cигypнocт щe нaмepитe пpи тoвa в изoбилиe. Ho щe oтĸpиeтe и нeщo дpyгo – пpoxoд ĸъм пo-виcшe измepeниe. Heщo oбaчe, cтpaxoтнo ce e oбъpĸaлo. И тoвa мoжe дa дoвeдe дo ĸpaя нa cвeтa, ĸaĸъвтo гo пoзнaвaмe…
Автор: Скот Хокинс

Вашият коментар

Top