Ти си тук
Начало > 22 мъдри мисли от Наполеон Хил

22 мъдри мисли от Наполеон Хил

22 мъдри мисли от Наполеон Хил

Наполеон Хил е един от пионерите в литературата за самоусъвършенстване и постигане на личен успех. Юрист, журналист, лектор и писател той постига световно признание с книгата си „Мисли и забогатявай“. Тя е плод на 20-годишен труд и интервюиране на повече от 500 преуспели личности в началото на ХХ-ти век. Когато „Мисли и забогатявай“ се появява за пръв път през 1937 г. незабавно си спечелва славата на една от най-великите и вдъхновяващи книги на своето време.

А сега ви предлагаме да се насладите на чудесна подборка от мъдри мисли на Наполеон Хил, които той поднася с надеждата да открием вътрешната си сила, да вярваме и да действаме, за да постигнем набелязаната цел.

Мъдри мисли от Наполеон Хил

Богатството, властта, здравето, щастието и личното удовлетворение във вашия живот зависят от един-единствен човек – от вас самия!

Всеки човек става това, което е, благодарение на своите доминиращи мисли и желания.

Ако първият ви план се провали, опитайте нов! Ако и този план не докаже качества – заменете го с друг и така нататък. Точно тук повечето хора се сблъскват с неуспеха, защото нямат упорството да създават нови планове в замяна на отпадналите.

Без действие вярата не съществува. Тя е изкуството да вярваме, действайки. Изгражда се в резултат на упорита активност.

Който не рискува, обикновено събира трохите от чуждия обяд.

Ако посочвате датата, до която да свършите дадена дейност, вие поемате ангажимент пред самите себе си, което допълнително ви мотивира.

Ако продължавате да се фокусирате върху бедността, ще настроите ума си да я приеме като нещо неизбежно и в крайна сметка ще придобиете съзнание на неудачници. По този начин милиони хора са обрекли живота си на бедност и мизерия.

Временното поражение не значи траен неуспех. Това може само да означава, че плановете ви не са били реални. Начертайте нови планове. И започнете отначало.

Всеки неуспех носи в себе си зародиша на големия успех.

Една от най-често срещаните причини за неуспеха е навикът човек да се предаде, когато го сполети временно поражение. На всеки от нас се случва да допусне тази грешка.

Всичко, което умът може да си представи и да повярва, може да бъде постигнато.

Всяко голямо състояние се е появило от хрумването, от идеята. А идеите са продукт на въображението.

Този, който се предава, никога не побеждава, а този, който побеждава, никога не се предава.

Вярата в самите вас и убеждението, че Вселената е устроена така, че да ви позволи да осъществите изцяло своя потенциал, ще ви помогнат да постигнете целите си.

Изречете мечтата си на глас и не обръщайте внимание какво ще кажат хората.

Не чакайте. Подходящият момент никога няма да дойде сам. Започнете незабавно и използвайте инструментите, които са ви под ръка; а най-добрите от тях ще съберете по пътя.

Недостатъчната упоритост е една от главните причини за неуспеха.

Открийте какво най-силно искате в живота и се заемете да го постигнете. Направете го веднага!

Ние се превръщаме в онова, което си представяме, че сме. Най-великата революция на нашето време е откритието, че човешките същества, променяйки начина си на мислене, променят и живота си.

По-добре е да действате по план, който си има своите недостатъци, отколкото изобщо да отлагате действието. Започнете да осъществявате плана си по възможно най-добрия начин и се учете от грешките си.

Природата е надарила човека с абсолютен контрол над едно единствено нещо и то е: начинът на мислене.

Съзнанието за успех предопределя успеха.

Вашият коментар

Top