Ти си тук
Начало > ТЕС – техника за емоционална свобода

ТЕС – техника за емоционална свобода

ТЕС - техника за емоционална свобода

ТЕС – техника за емоционална свобода

Какво представлява ТЕС?

ТЕС е създадена от американеца Гари Крейг – инженер от университета Станфорд, Калифорния. Методът е направление в енергийната психология. Основната концепция, на която се базира, е, че „причината за всички негативни емоции са прекъсвания в енергийната система на човешкото тяло“. Тази техника се състои в потупването на различни енергийни точки от човешкото тяло, които следват меридианите, познати на науката още от древността. По тях протича енергията – ки. Чрез този метод се осъществява промяна на енергийните токове в тялото. Той се базира на традиционни практики, познати в източната медицина отпреди 5000 години.

ТЕС е ефективна за отслабване, подобряване на мотивацията, лекуване на емоционални травми, стрес, тревожност, страх, депресия, пристрастяване към алкохол, цигари и наркотици.

Чрез ТЕС могат да се изчистват негативните емоционални и енергийни модели, които се съдържат в нашите спомени. Тази техника изисква определено вглеждане в себе си и честно отношение към съществуващите проблеми. От нас се изисква да се съсредоточим върху отрицателните емоции, страха, безпокойството, лошата памет, неразрешените проблеми. След като се концентрираме върху приемането и разрешаването на това, което ни притеснява, потупваме 5-7 пъти всяка от 12-те ключови точки, за да възстановим балансираното състояние на енергията в организма. През това време се изговаря на глас проблемът, който човек има, и се казват ключовите „вълшебни“ думички: „Въпреки че имам този проблем, аз напълно и безрезервно приемам себе си“. Потупването върху определените точки дава сигнал на организма ни, че сме в безопасност, и по този начин се разкъсва условната връзка на потискане, кодирана да съответства на болката и травмиращия спомен.

ТЕС - техника за емоционална свобода
ТЕС – техника за емоционална свобода

Всяка от точките отговаря на определени органи и системи.

Идеята е много близка до китайската народна медицина, в която са познати 100 различни енергийни точки от човешкото тяло. Но прилагането на потупването е значително по-просто и по-безболезнено от акупунктурата. ТЕС може да се научи от всеки и да се приложи навсякъде, когато пожелаем. Това е безплатен метод и има мигновен резултат.
През последните години са проведени голям брой изследвания, които безспорно доказват, че прилагането на ТЕС значително подобрява емоционалното и физическото състояние на милиони хора, на които не са помогнали нито медикаменти, нито психотерапия. Многократно е изпитано, че системата работи – дори при хора, които не вярват в такива подходи.

Независимо дали болката е физическа или емоционална, дали е отскоро или от години, потупването може да помогне на тези, които знаят как да използват силата му.

Изцеление с ТЕС – Ник Ортнър

Книгата е насочена към хора, които искат да подобрят качеството си на живот и да намерят най-добрия, безопасен и ефективен начин за постигане на спокойствие, щастие и удовлетворение. В книгата са разказани действителни случаи с хора, докоснали се до изцелението. Дадено е много стройно и логично описание на стъпките, които трябва да следваме, за да подобрим състоянието си.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Вашият коментар

Top