Ти си тук
Начало > Премахване на петна от кафе с домашни средства

Премахване на петна от кафе с домашни средства

Премахване на петна от кафе с домашни средства. Почистване на петна от кафе!

Почистване на петна от кафе! Как да ги отстраним с домашни средства?

Кафето е една от най-любимите напитки на голяма част от нас – ежедневен сутрешен ритуал за събуждане и освежаващо следобедно ободряване. Кафето ни държи бодри и повишава нашата концентрация. Но понякога се случва да го разлеем я върху себе си или пък върху мокета или дивана. Петната от кафе се третират особено трудно върху светли тъкани. Почистването им става още по-трудно, ако ги оставим да засъхнат. Най-добре е петната от кафе да се почистят веднага.

Премахване на петна от кафе с домашни средства. Почистване на петна от кафе!
Премахване на петна от кафе с домашни средства.

Представяме ви няколко ефективни начина, с които лесно можете да почистите неприятните петна от кафе и то с домашни средства:

Премахване на петна от кафе

Начин 1. Почистване на петна от кафе с лимон.

Киселината, която се съдържа в лимона, има избелващ ефект. Върху прясното петно от кафе изстискайте сока от лимона и обилно напоете с него парче памук. Натъркайте с памука петното. Оставете дрехата да изсъхне на слънчева светлина, за да подейства сока от лимона. Тази рецепта важи само при петна от кафе върху светли тъкани, тъй като лимонът има свойството да избелва. Не забравяйте това!

Начин 2. Почистване на петна от кафе с лимон и сол.

За тази рецепта ви трябват половин лимон и 1 супена лъжица сол. Изстискайте лимона и добавете супената лъжичка сол. Можете да използвате и лимонов сок, но за предпочитане е да ползвате лимон, за по силно действие. Разбъркайте съставките и нанесете върху петното от кафе. Разтъркайте с гъбичка или парче плат върху петното. След което изперете. Използвайте тази рецепта само върху светли тъкани!

Начин 3. Почистване на петна от кафе със сода.

Пропорциите са 3:1- вода и сода бикарбонат. Ако петното е сравнително малко, сложете 1 супена лъжичка сода бикарбонат и 3 супени лъжички вода. Ако е по-голямо увеличете количеството, но непременно запазете пропорциите. С гъбичка нанесете от разтвора върху петното и разтъркайте много внимателно. Ако не виждате резултата, който очаквате, повторете няколко пъти, след това отстранете само с кърпа напоена с вода.

Начин 4. Почистване на ново петно от кафе.

Опитайте да го премахнете със студена вода. Колкото по-бързо действате, толкова по-добър ще бъде резултатът. Единствено следвайте правилото, че докато чистите петното под струята на чешмата, трябва да внимавате водата да не се изтича през цялата дреха, защото може да го разнесете.

Начин 5. Почистване на петна от кафе с глицерин.

Петното се търка с глицерин, след което се изпира с топла вода. После материята се изглажда от опаката страна, докато е още влажна. Хубаво би било, ако глицеринът бъде леко затоплен.

Начин 6. Почистване на петна от кафе върху копринена материя.

Премахнете петното като изперете със солена хладка вода.

Начин 7. Почистване на петна от кафе върху килим. 2 варианта.

И тук важи правилото, че колкото по-бързо третирате проблемното място, толкова по-ефикасно ще бъде почистено то от досадното петно.
Първи начин – бебешките мокри кърпички, освен по предназначение, ще ви помогнат и в това да почистите петното от килима. Втори начин – напръскайте петното от кафе обилно с лимонов сок, след което го оставете на слънце, за да изсъхне.

Еспресо машини

Кафето е едно чудесно удоволствие. Намерете вашата невероятна еспресо машина тук.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Вашият коментар

Top