Ти си тук
Начало > Книга за известния YouTube блогър PewDiePie вече и на български

Книга за известния YouTube блогър PewDiePie вече и на български

PewDiePie. Неофициалният, но съвършен гид в света на най-големия влогър

PewDiePie. Неофициалният, но съвършен гид в света на най-големия влогър

Още една YouTube звезда „пада“ в ръцете на феновете на видео блогърството – този път това е книгата за шведския влогър Феликс Шелберг. „PewDiePie“ е името на неговия YouTube канал и на книгата-гид към най-добрите стратегии в света на геймърството (и не само). Феликс, или Пюдс, както е известен в канала си, говори езика на младите и прави едни от най-забавните коментари на игри и приложения, на което дължи огромната си популярност сред тийнейджърите.

„PewDiePie. Неофициалният, но съвършен гид в света на най-големия влогър“ е кратка биография на най-популярния видео блогър в света с над 10 милиарда гледания и 40 милиона последователи. Малката цветна книжка съдържа игри, кръстословици и тестове за феновете на влогъра, който е и много популярен геймър. PewDiePie става известен именно със съветите които дава за това как се играят компютърни игри като Minecraft и Walking Dead и с клипчетата как сам играе тези игри.

PewDiePie. Неофициалният, но съвършен гид в света на най-големия влогър
PewDiePie. Неофициалният, но съвършен гид в света на най-големия влогър

В книгата тийнейджърите могат да прочетат най-важните съвети за това как да бъдеш добър геймър. Как да победиш Ендър дракона в Minecraft? Как да бъдеш бро в „армията“ на PewDiePie? Как се става световноизвестен влогър в YouTube? Кои са най-добрите игри според PewDiePie? Как да говориш като професионален геймър? Какви са съветите на PewDiePie за безопасност в интернет? Как да се обличаш като YouTube звезда? Всичко това и още много ще научите от новия, неофициален, но съвършен гид в света на най-известния видео блогър в историята на YouTube. В клиповете си в интернет Феликс показва как се играят някои от най-популярните съвременни игри. Коментарите му помогнаха на продажбите на много независими и слабо познати игри, които се превърнаха във феномени благодарение на световноизвестния влогър. От тази книга ще научите какво е да си PewDiePie и ще разберете за някои от най-забавните моменти в живота и в кариерата му. Тази книга е всичко, което трябва да знаете, за да бъдете бро в армията на PewDiePie!

PewDiePie. Неофициалният, но съвършен гид в света на най-големия влогър

Откъс

Той е най-популярната личност в YouTube. В началото на 2015 г. имаше над 34 милиона абоната, а видеоклиповете му са гледани осем милиарда пъти. Да ти падне шапката! PewDiePie, известен още като Феликс Шелберг, или просто Пюдс, е истински интернет феномен, чиято популярност расте с всеки ден. Забавни, шантави и дори малко грубиянски, неговите енергични видеоклипове как играе компютърни игри, както и седмичните му влогове, са забавление, което задължително трябва да бъде видяно. Още по-смешно е, когато започне да пищи в някоя страшна част от играта!
Когато не играе на игри онлайн или не прави разни шеги, PewDiePie посвещава време и лични пари на благотворителност. Когато абонатите му стигнали 10 милиона, той ги подканил да дарят по нещичко на организацията с идеална цел „Благотворителност: Вода“, която осигурява чиста питейна вода за хора в развиващите се страни. Освен това дарил по долар от личните си средства за всеки 500 гледания на клипа за кампанията. Събрали се цели 400 000 долара, а през 2014 г. негова инициатива набрала 630 000 долара за организацията „Спасете децата“.
Забавен, луд, глупав, смешен за гледане и изненадващо срамежлив – изглежда, че най-известният тип в YouTube е на път да завладее света!

Феликс Шелберг е роден в Гьотеборг, Швеция. Това е родният град на автомобилите Volvo, на поп бандата от 90-те години на миналия век „Ace of Base“, а сега и на PewDiePie!
Когато бил малък, Феликс (което на латински означава „щастлив“) започнал да рисува много в училище и учителите казали на родителите му, че може да стане художник. Той обаче просто искал да си рисува герои от видео игри, като Йоши, Таралежа Соник, Донки Конг и Марио. Най-много обичал да играе на видео игри, но у тях нямал конзола, тъй като родителите му осъзнавали, че няма да се отлепи от нея. Когато не се чувствал добре, майка му взимала под наем Super Nintendo, за да си играе. Затова хич не е за чудене, че докато растял, Феликс боледувал доста често!
През 2008 г. той завършил училище и се записал да учи доста респектиращо звучащата специалност Икономика на индустрията и управление на технологиите в Техническия университет „Чалмърс“ в Гьотеборг. В свободното си време рисувал с Photoshop, а някои от произведенията му били изложени в местна галерия и се продали. Той използвал парите, за да си купи нов компютър и на него започнал да прави клипове за игри – нещо, с което много искал да се занимава. Толкова много му харесало, че след три години напуснал университета, за да се концентрира върху кариерата си в YouTube. Дори самият Феликс смята, че това е било малко налудничаво: „Беше пълен абсурд. За да влезеш Икономика на индустрията в „Чалмърс“ ти трябват шестици от горе до долу, но някак си бях по-щастлив да продавам хотдог и да правя мои клипове за игри“, казва той в интервю за шведско радио.
Тези клипове превръщат Пюдс в звезда. Той започва да се снима как играе видео игри през април 2010 г., когато все още е в университета. Първият му клип е за Minecraft, после снима и за игри с ужаси като Amnesia: The Dark Descent. Зрителите могат да гледат какво се случва, докато Феликс минава през нивата, а реакциите му се заснемат и се появяват във вграден екран в ъгъла. Точно тези реакции го правят известен – Феликс пищи, когато е уплашен, подскача, когато се стряска и ругае, както прави всеки, когато попадне в безизходна ситуация по средата на играта.
Феликс кръщава онлайн личността си PewDiePie. „Пю“ е звукът от лазерните пистолети в игрите, а „Дай“ (die на английски) означава да умреш (в игрите с ужаси му се случвало честичко да мре). ПюДай било името на YouTube акаунта му, но Феликс си забравил паролата (пфф!) и се прекръстил на „ПюДайПай“, като „Пай“ е отчасти в чест на пайовете и отчасти заради един звук, който той издава!
За първата година от онлайн живота на PewDiePie Феликс качвал само минавания на нива и превъртания на игри, но през септември 2011 г. започнал да поства и седмичен влог, да отговаря на въпроси на фенове, да си пуска търсене на името в Google, да си отваря мейла пред камерата и да я взима със себе си, когато посещава места като Лондон и Ню Йорк. В някои от клиповете включил и приятелката си Марция, с която се запознали в интернет. Дори я накарал да играе с него онлайн някои от най-страшните игри като Amnesia!
Когато двамата се срещнали, Феликс още не изкарвал никакви пари от YouTube канала си и работел каквото му падне, за да може да са двамата с Марция. Оттогава обаче каналът му PewDiePie расте непрекъснато, а и Марция си е създала свой наистина успешен канал, наречен „КютиПайМарция“.

PewDiePie. Неофициалният, но съвършен гид в света на най-големия влогър

В книгата тийнейджърите могат да прочетат най-важните съвети за това как да бъдеш добър геймър.
Как да победиш Ендър дракона в Minecraft?
Как да бъдеш бро в „армията“ на PewDiePie?
Как се става световноизвестен влогър в YouTube?
Кои са най-добрите игри според PewDiePie?
Как да говориш като професионален геймър?
Какви са съветите на PewDiePie за безопасност в интернет?
Как да се обличаш като YouTube звезда?

Вашият коментар

Top