Ти си тук
Начало > Как лесно да почистим фурната на печката с оцет?

Как лесно да почистим фурната на печката с оцет?

Как лесно да почистим фурната на печката с оцет

Как лесно да почистим фурната на печката?

Почистване на фурната с оцет

Как да почистим фурната на печката – всеки си е задавал поне веднъж този въпрос. Освен за кулинарни цели, оцетът върши чудесна работа и за почистване на фурната. Всички знаем колко трудно се почиства загорялата мазнина върху стените и върху стъклото на фурната, но има и няколко лесни трика да я отстраним и то без да използваме химия. Натуралните продукти, като оцета, са една чудесна алтернатива за почистването й. Представяме ви 5 ефективни начина, с които лесно можете да почистите фурната на печката:

Почистване на фурната с оцет – 5 начина

Начин 1.
В подходящ за целта съд налейте 1 литър вода и добавете една чаена чаша оцет. След което го сложете във фурната. Пуснете я на 150 градуса за 30 минути. После я изключете. Докато още е топла и мокра, избършете стените й. Ако все още фурната не е напълно чиста, повторете процедурата, но този път с повече оцет. От оцетните изпарения отлаганията от мазнини стават лесни за почистване.

Начин 2.
Затоплете фурната до 50 градуса, след което я изключете и измийте стените й със следния разтвор – една част топла вода и три части оцет. Накрая измийте фурната с топла вода и я избършете със суха салфетка. Освен че ще се отървете от мазните петна, ще се преборите и с неприятната миризма.

Начин 3.
Натъркайте повърхността и оставете така за няколко часа, след което измийте с гъба или четка, в зависимост от степента на замърсяването.

Начин 4.
Сипете оцет в подходящ съд (най-добре да използвате някоя стара тенджера), включете фурната и изчакайте докато той заври. След което я изключете и изчакайте около 30 минути. После почистете фурната с гъба.

Начин 5.
Смесете оцет със сода за хляб в достатъчно количество. Напръскайте стените с тази течност и оставете фурната загрята на 120 градуса за 10 минути. След което я изключете, изчакайте да изстине и избършете с влажна гъба. Така ще премахнете дори и по-старите наслоявания по стените на фурната.

Остава да ви пожелаем приятно готвене с вашата блестяща от чистота печка!

Как лесно да почистим фурната на печката
Как лесно да почистим фурната на печката

А ако вече сте решили да замените старата печка с нова, то тогава погледнете ТУК, където можете откриете голямо разнообразие от готварски печки за всеки вкус.

Готварски печки

Тук ще откриете перфектната готварска печка за вашия дом на изгодна цена.

Save

Save

Save

Save

Save

Вашият коментар

Top