Ти си тук
Начало > Как да изберем бебешка количка

Как да изберем бебешка количка

Как да изберем бебешка количка

Каква количка да изберем за бебето?

Изборът на бебешка количка не е нито лесен, нито труден. Не е лесен, защото в изобилието от марки и видове колички на пазара, понякога е трудно да се ориентираме коя е най-подходящата за нашето бебе. Не е и толкова сложен, защото има основни неща, за които трябва да внимаваме при нейния избор. Съвременните колички, в повечето случаи, притежават всичко необходимо, за да осигурят комфорта на детето. Въпреки това ви предлагаме списък с някои от най-важните неща, за които трябва да внимавате, когато правите своя избор.

Как да изберем бебешка количка
Как да изберем бебешка количка

1. Стабилност на бебешката количка.

Обикновено бебешките колички се делят на такива с три и такива с четири колела. Триколките обикновено са с големи колела и с тях се маневрира по-лесно по улиците, които, както знаем, не са много равни и гладки. Трябва обаче да имаме предвид, че все пак не са вълшебни при наличието на големи дупки и високи тротоари. Ако търсите повече стабилност, тогава е по-добре да спрете своя избор на бебешка количка с четири колела.

2. Бебешка количка удобна за пренасяне.

Когато решите да отидете с колата до някой парк или пък сте тръгнали на почивка, тогава ще разберете колко е важно количката да бъде сгъваема. Едва ли искате само тя да се побира в багажника и да няма място за нищо друго. Затова е най-добре да изберете количка, която да се сгъва лесно и да пести място.

3. Бебешка количка, която може да се пригоди за сън.

Много често докато се разхождате с вашето бебе, то ще се прозява сладко и ще задремва в количката. Поради тази причина на детето трябва да му бъде комфортно. Затова най-доброто решение е да се спрете на модел, който има пълно легнало положение (облегалката пада до легнало положение).

4. Багажно отделение.

Докато пазарувате или просто се разхождате ще изпитате необходимост бебешката количка да бъде с достатъчно голямо багажно отделение. Ако то е прекалено малко, ще ви се наложи да носите покупките на ръка и ще ви бъде безкрайно неудобно, бутайки количката. А и трябва да има място, на което да поставите шишето с мляко, водата или други необходими неща.

5. Спирачки и застопоряване на предните колела.

Изпробвайте и разберете дали механизмите на спирачките се включват лесно и са удобни за ползване.

6. Колан.

Проверете дали той се поставя лесно и удобно, както и дали обезопасява добре бебето.

7. Да не забравяме и за допълнителните аксесоари.

Трябва да помислите и за допълнителните аксесоари, които да осигурят комфорт на бебето. По време на разходките в по-студено време ще имате нужда от дъждобран, зимно чувалче или удобно одеалце, за да защитите бебето от студа. Летният сезон също има своите особености и трябва да предпазите детето от насекомите. Можете да използвате специално за целта устройство, закачащо се за количката или друг подобен аксесоар.

А какво според вас е важно при избора на количка?

Бебешки колички

Намерете чудесна бебешка количка за вашето дете.

Save

Save

Save

Вашият коментар

Top