Ти си тук
Начало > Влез в перфектна форма с „Яж, спортувай и обичай“ на Здравка Максурова

Влез в перфектна форма с „Яж, спортувай и обичай“ на Здравка Максурова

„Яж, спортувай и обичай“ на Здравка Максурова

Фитнес модел и професионален диетолог с книга за перфектна форма „Яж, спортувай и обичай“

Една от най-популярните българки в света на професионалния фитнес и активен състезател за Международната федерация по фитнес и бодибилдинг – Здравка Максурова, издава книга, в която ще намерите физически програми и вкусни рецепти за постигането на здраво и красиво тяло. „Яж, спортувай и обичай“ е уелнес книга, включваща напътствия към балансирания начин на живот и съдържаща стилни фотографии от Любомир Сергеев.

„Яж, спортувай и обичай“ на Здравка Максурова
„Яж, спортувай и обичай“ на Здравка Максурова

Изданието с твърди корици е условно разделено на две части – една с упражнения за начинаещи и напреднали в тренировъчна зала или в домашни условия, и друга – с рецепти, използвани и препоръчани от самата Здравка Максурова.
Бодибилдинг кралицата уточнява, че програмите, които предлага, са подходящи за три групи хора: „такива, които искат, но им трябва някой да ги напътства; такива, които са правили многократни опити, но по една или друга причина не са постигнали особен успех, и такива, които търсят оправдания“. Действително в „Яж, спортувай и обичай“ виждаме подход към спорта, който не е назидателен, а такъв, който лесно би се превърнал в начин на живот. Всичко е богато илюстрирано със снимки в семпла и женствена стилистика.
Сериозна част от „Яж, спортувай и обичай“ е отделена и на пълноценното хранене, като Максурова споделя, че всички рецепти са приготвени от нея и нейна приятелка за по-малко от два дни, което е доказателство за лесната осъществимост на всяка от тях. Ще видите фотографии на леки ястия и десерти, които не просто изглеждат красиво, но и изкушаващо вкусно. От свежата салата през хрупкавата междинна закуска до примамливия обяд и енергизиращия десерт за финал – храна, която е богата на ценни вещества и която помага да изваете фигурата си. Максурова поддържа идеята, че добре оформеното тяло е резултат от правилното взаимодействие на полезната храна и подходящия спортен режим. Именно затова „Яж, спортувай и обичай“ съчетава движението и храненето за постигане на балансиран начин на живот без натоварващи тялото програми.

Здравка Максурова е фитнес модел, сертифициран треньор и диетолог към Северноамериканската фитнес академия (N.A.F.A.), NPC Bikini състезател, предприемач, майка и съпруга. „Нужни са ви точно 4 седмици, за да откриете разликата, 8 седмици, за да я видят Вашите приятели, и 12 седмици, за да я види и останалият свят.“

Предлагаме ви 2 рецепти от книгата на Здравка Максурова „Яж, спортувай и обичай“

Императорски обяд

Императорски обяд. Рецепта. „Яж, спортувай и обичай“.
Императорски обяд. Рецепта. „Яж, спортувай и обичай“.

Време за приготвяне: 25 минути
Необходими продукти: 50 г черен ориз; 1 манатарка; 1 яйце; 1 с.л. зехтин; сол; черен пипер; 1 дафинов лист
Начин на приготвяне: Сварете ориза за 20 минути на бавен огън заедно с цялата манатарка, дафиновия лист и солта. Извадете гъбата. Отцедете ориза и го объркайте с черния пипер и зехтина. Намажете незалепващ тиган с кокосово масло или зехтин, запечете едно яйце по ваш вкус и го добавете към манатарката. Сервирайте с ориз като гарнитура.

Ябълка с фъстъчено масло

Ябълка с фъстъчено масло. Рецепта. „Яж, спортувай и обичай“.
Ябълка с фъстъчено масло. Рецепта. „Яж, спортувай и обичай“.

Време за приготвяне: 5 минути
Необходими продукти: 1 ябълка; 2 с.л. фъстъчено масло
Начин на приготвяне: Измийте добре ябълката, нарежете я на тънки кръгчета, почистете я от семките и намажете всяко кръгче с домашно приготвено фъстъчено масло (виж стр. 154). Ако искате, добавете и пресни или сушени боровинки.

Яж, спортувай и обичай

Издание с твърди корици в две части – с упражнения за начинаещи и напреднали в тренировъчна зала или в домашни условия, и с рецепти.
Автор: Здравка Максурова

Вашият коментар

Top